Nieuwe koers:

Gezien de ineenstorting van de cd-branche en met name de verkoop van klassieke muziek, heeft Galaxy Classics besloten de muziek aantrekkelijk te maken voor de eindverbruiker.

Voor deze creatieve verandering binnen Galaxy Classics werd de expertise van Vincent Wouters ingeroepen om samen deze nieuwe formule te ontwikkelen en de nieuwe samenwerking een naam te geven.

Special Projects:

Wij bedenken muzikale projecten die op maat worden bedacht voor onze opdrachtgever. Tevens ontwikkelen wij op eigen initiatief projecten waarvan wij weten dat het bij de eindgebruiker zal aanslaan. In dat geval zoeken wij een passende opdrachtgever.

Bij een project wordt bekeken of er met bestaand repertoire een cd kan worden samengesteld of dat er nieuwe opnamen gemaakt moeten worden. Nadat de muziekkeuze gemaakt is wordt zorgvuldig het uiterlijk van het product ontworpen. Hierbij zijn vrijwel geen beperkingen in de mogelijkheden.

Galaxy Classics creëert special projects voor zowel het bedrijfsleven als non-profit en goede-doel organisaties zoals bijvoorbeeld UNICEF en de Deutsche Kinderkrebsstiftung.

Het idee:
Uit ons onderzoek is gebleken dat de cd in de bekende plastic verpakking dramatisch heeft ingeboet aan populariteit als geluidsdrager. Muziek dusdanig verpakken dat het door de ontvanger als bijzonder wordt ervaren zagen wij als onze eerste opdracht.

Wij hebben uiteindelijk de cd-staander + enveloppe ontworpen. Het kunnen neerzetten van de decoratie en het makkelijk per post versturen waren voor ons de doorbraak in het ontwerp. Hierdoor kunnen wij doelgericht muziek overbrengen voor iedere denkbare gelegenheid.

Voorbeelden:
Wij hebben met groot succes de decoratie gebruikt voor de RKK i.v.m. de Mariaverering. Thema: Moeder en Zoon. Wij noemden het project "Meditation" en zochten daar de optimaal passende liturgische muziek bij + een Poster met begeleidende tekst. Het succes van deze decoratie-cd is vooral te danken aan de juiste muziekkeuze, de afbeelding op de decoratie, de display, de poster… met andere woorden, een concept van A tot Z.

Deze formule heeft ons veel succes gebracht met o.a. projecten voor de duitse kankerstichting en het Geboorte-Project voor gemeenten en ziekenhuizen in samenwerking met UNICEF in Nederland en België.