babyGeboorte project 
voor gemeenten en ziekenhuizen

Speciaal voor de pasgeboren baby produceerden wij een cd met rustgevende klassieke slaap- en wiegeliedjes. Het Geboorte-CD project is in Nederland gestart in 2005. De cd wordt kort na de geboorte aan de ouders en hun pasgeboren baby(s) aangeboden door ofwel het ziekenhuis of de gemeente bij de geboorteaangifte, maar in eenzelfde gemeente nooit door allebei. Op de voorkant van het cd-boekje kunnen de naam en geboortedatum van de baby worden ingeschreven in een geïllustreerde “Geboorte akte”. Er is tevens ruimte voor het logo van de gemeente of het ziekenhuis. In het cd-boekje staat een gelukwens van de burgemeester of het verloskundig team aan de ouders.

speeldoosje

 

Klik op het speeldoosje om te lezen wat de Geboorte-CD zo speciaal maakt.

 

 


Unieke Geboorte-CD met een uniek doel

NIEUW: Decoratie-CD

GeboorteCD decoratieDe digitale geboorte-aangifte is in opkomst. Gevolg is dat de ouders hiervoor niet meer naar het gemeentehuis hoeven. Een kadootje van de gemeente moet in dat geval worden opgestuurd, bijvoorbeeld samen met de persoonslijst. Om hierop in te spelen hebben wij de Geboorte-CD in een nieuw, decoratief jasje gestoken waardoor hij zowel lichter als platter is dan een conventionele cd in jewelbox. Met z'n gewicht van minder dan 40g voor de cd, decoratie en enveloppe is dit een ideaal geschenk om per post te versturen. Sommige gemeenten voegen hier een eigen brief bij met gelukwensen en eventuele informatie voor de ouders.

 


Groeimeter

groeimeter

De gemeente Leeuwarden doet al van af het begin mee aan het project en kwam met de vraag een nieuw cadeau te ontwikkelen om uit te reiken bij de geboorteaangifte. Met het idee, dat de gemeente wil groeien, de baby van de ouders, en baby’s in kansarme landen, is de Groeimeter ontworpen. Een decoratief en nuttig geschenk dat zeker zo'n 10 jaar dienst kan bewijzen, want pas dan zijn de meeste kinderen langer dan 140 cm. De groeimeter wordt geleverd met bijpassende enveloppe en is dus makkelijk te versturen. Naast het standaard ontwerp is er tevens een gepersonaliseerde versie leverbaar.

 

 


Groeimeter met CD

Voor wie niet kan kiezen tussen de Geboorte-CD en de groeimeter is er goed nieuws. De groeimeter is ook leverbaar in een versie met Peuter-CD met 50 bekende nederlandstalige kinderliedjes. Als specialist in muziekopnamen kunnen we ook aanbieden om de cd met een speciaal voor een gemeente opgenomen kinderliedje te laten beginnen. Dat kan een bekend bestaand liedje zijn, maar we kunnen ook een nieuw liedje componeren. Zo wordt dit cadeau een unieke herinnering aan de geboorteplaats. Aan de bovenkant van de groeimeter is een hoesje gemaakt waar de CD veilig in kan worden opgeborgen. De groeimeter wordt geleverd met bijpassende enveloppe. 


Peuter-CD

Gelukkig kent de Geboorte-CD vele trouwe afnemers. Om de continuïteit van het project te kunnen waarborgen is er een nieuwe cd met 50 Nederlandse Peuterliedjes ontwikkeld. We hebben gekozen voor een frisse, moderne uitvoering met een uitstekende verstaanbaarheid. Bij aangifte van een 2e of 3e baby kan deze cd een alternatief zijn.


 

Van elke cd en groeimeter gaat € 0,50 naar UNICEF voor vaccinatieprojecten in ontwikkelingslanden. Twee kinderen kunnen hiervan gevaccineerd worden tegen mazelen, difterie, tetanus en kinkhoest. Door dit kado uit te reiken geven gemeenten en ziekenhuizen niet alleen blijk van hun betrokkenheid bij het welzijn van gezinnen in de eigen regio, maar tevens van alle kinderen waar ook ter wereld. De cd en groeimeter zijn nergens anders verkrijgbaar. De UNICEF Geboorte-CD is een duurzaam, tijdloos geschenk en een uitstekende promotie voor gemeente of ziekenhuis.